We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Collectief De Driedaagse pleit voor groen in Boekel

vrijdag 25 oktober 2024 door

Collectief De Driedaagse pleit voor groen in Boekel

Tijdens de komende raadsvergadering staat de Oost-West-verbinding op de agenda. Ook het collectief De Driedaagse zal hierbij aanwezig zijn. Dit collectief bestaat uit bewoners van de wijk Lage Schoense en omwonenden van park De Driedaagse, gelegen tussen de straten Dotterbloem en Rosoliemolen. Het collectief zet zich in om de gemeente te overtuigen het Bestemmingsplan park De Driedaagse te behouden en verder vorm te geven, in plaats van er een 50 km/u-weg aan te leggen.

Een aantal jaar geleden is er samen met bewoners van de Lage Schoense een mooi bestemmingsplan De Driedaagse gemaakt met het idee er een mooi park met dieren en (fruit)bomen te maken.

Op woensdag 30 oktober zal het onderwerp Oost-West verbinding op de agenda staan in de Commissie vergadering Wonen en Werken. Daarin staat de aanleg van Tracé A1 op de agenda. Dat zal hoogstwaarschijnlijk betekenen dat er in plaats van een mooi park er een 50 km/u-weg over het park en twee wadi’s heen gebouwd gaat worden.

Het collectief benadrukt het belang van het behouden van het schaarse groen in Boekel en ziet de verdere ontwikkeling van het Bestemmingsplan De Driedaagse als een waardevolle bijdrage aan de leefbaarheid en het behoud van groen in de gemeente. Op 30 oktober zal het collectief hun standpunten toelichten in de commissievergadering. Ze hebben hun pleidooi kracht bijgezet met een petitie, twee brieven en een uitgebreide toelichting.

Het collectief roept de gemeente op om hun eigen visie op het belang van groen in Boekel waar te maken en te kiezen voor een prachtig park De Driedaagse voor alle inwoners van Boekel.

Collectief De Driedaagse